Magazín Chemie a potraviny

Na tomto webu bychom Vám pomocí tématicky zaměřených článků rádi představili úžasný svět chemie a potravin. Chceme zde uvádět pouze pravdivé a objektivní informace, vyvracet mýty a podělit se o některé zajímavosti, které známe z praxe nebo ze studií.

V dnešní době máme k dispozici nepřeberné množství informačních zdrojů, ale ne všechny nám předkládají správná fakta. V našem okolí neustále slyšíme o zavádějících datech, nepodložených tvrzení a někdy i zbytečném strašení lidí. Proto jsme se jako lidé, kteří se dlouhodobě zabývají chemií, potravinářstvím, výživou nebo biotechnologiemi, rozhodli založit tento magazín na objektivních datech a informacích a být protiváhou proti všem těmto bludům.

Nenašli jste zde téma, které by Vás zajímalo? Napište nám na náš Facebook.

 

Na tvorbě webu pracují:

Petr Vodrážka
Šéfredaktor a správce webu
Obory: chemie, potravinářská technologie, výživa, legislativa

Vystudoval obor Kvalita a bezpečnost potravin na Vysoké škole chemicko-technologické. Pracuje v Laboratoři analytické biochemie a metabolomiky Akademie věd.

Facebook: https://www.facebook.com/chemieapotraviny